Dagbesteding

In Atelier 
Klei & Keramiek 
 maken en ontwerpen 
wij keramiek
In Atelier Klei en Keramiek ontwerpen en maken wij keramiek. Dit zijn bijvoorbeeld borden, kommen, vazen en schalen van klei. Maar ook harten en huisjes. De deelnemers krijgen begeleiding in een kleine groep bij het maken van deze producten. Iedereen kan het en ervaring is niet nodig.​​​​​​​
De keramiek die wij maken wordt verkocht aan particulieren en winkels. En natuurlijk kunnen klanten in ons atelier keramiek kopen. In de toekomst hopen wij een webshop te openen. 
Hoe wordt keramiek gemaakt?

Keramiek wordt van klei gemaakt. Er zijn heel veel verschillende soorten klei. Wij werken met aardewerk en steengoed klei. Die is er in verschillende kleuren. 

De keramiek wordt gemaakt met behulp van mallen. Na het vormen van de klei moet hij drogen. Dit kan 2 tot 5 dagen duren, soms nog langer. Zodra de keramiek droog is, gaat zij voor de eerste keer de oven in. Dit heet biscuitstook. Na ongeveer 2 dagen is de keramiek afgekoeld en mag ze uit de ovenDaarna kan er glazuur op. Dit is een soort dikke verf die met een kwast op de keramiek wordt aangebracht. Dan gaat de keramiek voor de tweede keer de oven in. Als de oven vervolgens is afgekoeld, is de keramiek klaar voor de verkoop.
 ​​​​​​​Wil jij met klei op verschillende manieren werken: 

- Door klei in een mal te drukken
- Wormen van klei te rollen
- In kleiplaten figuren drukken
- Keramiek glazuren met een kwast
Back to Top