Over mij en mijn visie op werk
Het Atelier Klei en Keramiek is opgezet door mij (Anita Roskam) en mijn familie. Ik werk met veel plezier en energie met mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met mogelijkheden. 
Mijn loopbaan is in 1986 gestart bij Philadelphia als activiteitenbegeleider. Enkele jaren later ben ik gaan werken als activiteitenbegeleider voor Talant in Heerenveen. Met veel passie en plezier heb ik daar samen met collega’s een keramiekatelier ontwikkeld. Ik heb gewerkt als activiteitenbegeleider, teamleider en projectleider. 
Na ruim 30 jaar werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, heb ik de stap gezet om als zelfstandig ondernemer dagbesteding aan te bieden. 


Zinvol en creatief werk is een belangrijke invulling van de dag voor iedereen. Het geeft structuur, resultaat, eigenwaarde en voldoening als je ziet dat een mooi product dat jij gemaakt hebt, verkocht wordt. Als je ervaart dat een klant er blij mee is. 
Het is fijn als jij met plezier naar jouw werk gaat. En moe maar voldaan weer thuiskomt. Dit geeft een volwaardig bestaan. Naar mijn idee heeft iedereen hier recht op. ​​​​​​​


Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en mogelijkheden. Soms moet je even iets meer bereid zijn om goed te luisteren en te kijken naar de persoon met wie je werkt. Dat vind ik MOOI WERK en dat maakt MOOI WERK
Wil je meer weten over mij en mijn passie? Kom dan eens langs voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek
Terug omhoog